28-oji kasmetinė AEHT konferencija ir konkursai Italijoje


Vos tik buvo paskelbtos komandos, mokiniai per valandą turėjo susitarti ir aprašyti, kokius patiekalus ar gėrimus gamins, po aprašymų  pateikimo komisijai, nieko keisti jau buvo nebegalima. Profesijos mokytojos turėjo puikią galimybę stebėti kitų šalių mokinių darbą, bendrauti su kitų šalių profesijos mokytojais. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mokiniai atitinka europinį pasiruošimo lygį, geba dirbti tarptautinėje komandoje, bendrauti užsienio kalba.

Šiais metais buvo trys rungtys virėjams- tradicinis virėjų konkursas- užkandžio ir karštojo patiekalo ruošimas ir dekatlono rungtis, kurioje reikėjo pademonstruoti atskirus darbo momentus: daržovių pjaustymą, žuvies filetavimą, marinatų ir padažų paruošimą, žuvies marinavimą bei patiekalo patiekimą. Moderniosios virtuvės konkurso dalyviai turėjo gaminti 4 patiekalus- šefo pasveikinimą, užkandį, tarpinį ir pagrindinį patiekalus.

Mokiniai, kartu su profesijos mokytojomis džiaugiasi turėję galimybę sudalyvauti tokio aukšto lygio tarptautiniame konkurse, palyginti savo ir kitų šalių mokinių profesinius įgūdžius ir gebėjimą dirbti tarptautinėje komandoje.