Aplankyk mūsų facebook'e
Gobšumas ir pyktis – blogiausi patarėjai.
Publilijus Siras

Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse


Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas “Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse“ Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0855, skirtas pirminio profesinio mokymo lygmens moksleivių virėjų,konditerių ir padavėjų-barmenų profesinių kompetencijų tobulinimui.

Dalyviai: 28 pirminio profesinio lygmens mokiniai, siekiantys įgyti virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno profesijų.

Projekto rengėjas: Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla (siųs po 4 mokinius į Italiją ir Daniją ir 2 į Prancūziją)

Kiti siunčiantys partneriai (siųs po 2 mokinius į Italiją, Daniją ir Prancūziją):

  • Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras
  • Utenos regioninis profesinio mokymo centras
  • Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras

Socialinis partneris Lietuvoje:

  • viešbutis "Radisson Blu Hotel Lietuva"

 Priimantys partneriai užsienyje:

  • viešbučių profesinė mokykla „Les Petites Bruyeres“ (Prancūzija),
  •  viešbutis PIETRE NERE S.R.L. (Italija).
  • profesinė mokykla Uddannelsescentret i Roskilde- Slagteriskolen „Danish Meat Trade College“ (Danija),

Stažuotės laikas:

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius tradicinius priimančių partnerių patiekalus; susipažinti su naujausiomis technologijomis maisto ruošime, patiekime bei puošime; patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įrangą;  įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje; tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje; įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti; praplėsti savo sociokultūrinį akiratį pažįstant priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai:

  1. Aukštesnės kvalifikacijos, konkurencingi ir tenkinantys darbo rinkos poreikius virėjo, konditerio ir padavėjo-barmeno specialybės darbuotajai.
  2. Įvykdžius projektą, remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga „Patiekalų ruošimo technologinių procesų ypatumai ir patiekimo būdai“.
  3. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus pravestas seminaras kitų panašaus profilio mokyklų mokytojams ir mokiniams, kurio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius priimančių partnerių šalių patiekalus, vyks šių patiekalų degustavimas.
  4. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus organizuotas sklaidos renginys, kuriame dalyvaus visi siunčiantys ir socialiniai partneriai. Šio renginio metu bus pristatyta parengta metodinė medžiaga „Patiekalų ruošimo technologinių procesų ypatumai ir patiekimo būdai“, mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius priimančių partnerių šalių patiekalus, vyks degustacija. Taip pat dalyviai pateiks patiekalų receptus, kuriuos socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu.
  5. projekto dalyviai gaus Europass dokumentus.
  6. ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.

Mokiniai bus atrenkami pagal šiuos kriterijus:

profesines žinias, praktinius įgūdžius, komunikabilumą, komunikacinius įgūdžius užsienio kalba (anglų), visuomeninę veiklą, asmenines savybes (pareigingumą, darbštumą, lankstumą).

2013 m spalio mėn. vyks dalyvių atranka.

Tiksli data bus paskelbta mokyklos internetiniame tinklalapyje ir mokyklos skelbimų lentoje. Mokiniai, norintys dalyvauti projekto dalyvių atrankoje, projekto vadovei turės pateikti prašymus su grupių vadovų rekomendacija lietuvių kalba ir CV anglų kalba. Atrankos metu potencialūs projekto dalyviai bus supažindinti su projektu ir dalyvauti individualiame pokalbyje su atrankos komisija. (Tiksli data bus paskelbta rugsėjo mėn.).