Tapk fanu facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Stažuotė Ispanijoje


2010 m vasario 14- kovo 13 d. keturi Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos mokiniai stažavosi Ispanijoje. Keturias savaites jie dirbo El nou Portet restorane, Alikantės regione.

Stažuotės metu mokiniai gamino įvairius daržovių patiekalus ir serviravo stalus; susipažino su  Ispanijoje naudojamų daržovių įvairove ir jų pirminiu paruošimu; susipažino ir išmoko gaminti Ispanijos bei kitų Viduržemio jūros šalių virtuvės daržovių patiekalus, sužinojo, kokie naudojami prieskoniai, padažai, ruošimo būdai; išmoko gaminti šaltus, pirmus, antrus ir vegetariškus daržovių  patiekalus bei desertus; domėjosi, kokiuose induose ir su kokiais įrankiais patiekiami daržovių patiekalai; kokie gėrimai naudojami prie įvairių daržovių patiekalų. Susipažino su naujausiomis daržovių patiekalų ruošimo, patiekimo bei puošimo tendencijomis; įgijo žinių ir įgūdžių apie vegetarišką virtuvę; patobulino įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įranga.

Mokiniai patobulino anglų kalbos įgūdžius; praplėtė sociokultūrinį akiratį, susipažino su Ispanijos kultūra. Laisvu nuo praktikos metu jie aplankė senovinius miestelius Viduržemio jūros pakrantėje Altea ir Xalo, pamatė Flamenko šou, važiavo į safarį, lankėsi vyno fabrike Bodega.

 

Dalyvių įspūdžiai

 

Ramina Krupavičiūtė

Išmokau paruošti daržovių patiekalus, taip pat daugybę kitų patiekalų, desertų. Taipogi išmokau dirbti komandoje, organizuoti sistemingą darbą. Turėjau galimybę išmokti serviruoti stalus, dekoruoti lėkštes.

Justas Ščiukas

Visa kelionė buvo nuostabi, įgijau daugybę naudingų žinių, supratau, jog aš tinku virtuvei, o virtuvė tinka man. Daugiausiai sužinojau apie maisto gaminimą ir jo paslaptis. Susipažinau su virtuvėje esamu tempu, tvarka, darbo paskirstymu, darbo nuoseklumu. Ši kelionė tikrai pateisino mano lūkesčius, nes turėjau galimybę pritaikyti ir praplėsti kulinarijos bei anglų k. žinias.

Marius Malaiška

Esu dėkingas Leonardo da Vinci projektui už galimybę patobulinti kulinarijos ir anglų kalbos žinias. Man patiko darbas virtuvėje, gamtovaizdžiai, Ispanijos kultūrinis paveldas. Manau įgytas žinias panaudoti savo profesijoje.

Andrius Jagelavičius

Stažuotė Ispanijoje paliko didelį įspūdį ir išpildė visus mano lūkesčius. Pamačiau daug naujų dalykų, įgavau daug naujų žinių, pritaikiau ir praplėčiau savo anglų kalbos žinias. Pamačiau, koks yra tikrasis darbas restorane. Labai skiriasi kulinarijos mokymas Lietuvoje nuo mokymo kitose šalyse, kur pradedama nuo klasikinio kulinarinio paruošimo, mokoma klasikinės virtuvės pagrindų. Taip pat įsitikinau, kad Ispanijoje labai skiriasi daržovių šviežumas ir kokybė.