Surask mus Facebook'e
Iš tiesų svarbu tik tai, ką darome, o ne tai, ką sugebėtume padaryti
L.L.Spearsas

Dėstymo Vizitas Latvijoje

logo


2019 gegužės 28–31 dienomis mūsų mokyklos kulinarijos profesijos mokytoja ekspertė Vida Bingelytė lankėsi Latvijos ERASMUS+ partnerių mokykloje Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums ir pravedė dviejų dienų valgių gaminimo seminarą „Kas užšifruota patiekalų pavadinime“.

Seminaro pavadinimas parinktas neatsitiktinai, kadangi daugelis patiekalų, pasaulyje žinomais pavadinimais, čia pavirto į mūsų klimatinei juostai būdingų produktų panaudojimo tendencijas. Štai patiekalų pavadinimai: Daržovėmis įdaryta lašiša, Veganiškas majonezas, Burokėlių karpačo su česnakiniu aliejumi ir kanapėmis, Humusas iš sviestinių pupelių ir avinžirnių su tunu, putpelės kiaušiniu ir daigais bei duonos lazdele, Brusketos su namie ruoštu pikantišku sviestu, lietuvišku pesto, Daržovių pica, Varškės kremu įdaryti abrikosai su aviečių padažu ir migdolų plokštelėmis, Mėlynuoju pelėsinių sūriu įdaryta datulė su čili ganašu.

Vienas iš seminaro uždavinių buvo produktų optimalus panaudojimas prisilaikant „Zero waste“ programos.

„Seminaro dalyvių susidomėjimas buvo išties didelis – sako profesijos mokytoja – todėl darbo rezultatai laikomi sėkmingais. Na, o laisvu nuo pagrindinio tikslo laiku su kolegomis iš Latvijos aptarėme mokymo programas, mokymo proceso organizavimą, pasidalijome gerąja patirtimi, apsilankėme buvusio šios mokyklos mokinio vadovaujamame restorane, senamiestyje.“