Surask mus Facebook'e
Protingas tas, kuris nesielvartauja dėl to, ko neturi, o priešingai, džiaugiasi tuo, ką turi.
Demokritas

Stažuotė Prancūzijoje

logo


2019 m. kovo 1 d. – balandžio 1 d. pagal ERASMUS+ KA1 pagrindinio veiksmo profesinio mokymo mobilumo projektą „Užsienyje įgytą patirtį pritaikyk Lietuvoje“  Nr. 2018-1-LT01-KA116-046788, dalyviai stažavosi Prancūzijos Strasbūro miesto restoranuose.

Į stažuotę išvyko šeši mūsų mokyklos mokiniai: Manfredas Krasauskas, Aleksander Edgar Poplavski, Veronika Romachina, Artūras Jurgis Bernotas, Tomaš Filistovič, David Huseynov. Mokiniai savo įgūdžius lavino ir naujų žinių sėmėsi tokiuose restoranuose kaip: Le Bistrot modern, Le Bistrot des copains, Hôtel SOFITEL, COMPASS –Conseil de l‘Europe, Le Dix, COMPASS-Parlement Européen.

Mokinių įspūdžiai grįžus iš stažuotės:

Artūras: „Ši stažuotė -  puiki galimybė praplėsti savo žinias bei išmokti tai, ko ankščiau nemokėjai. Buvo įdomu susipažinti su Prancūzijos virtuve bei miestu. Visiems siūlau išbandyti save Erasmus+ stažuotėse.“

Veronika: „Praktika Prancūzijoje buvo nelengvas išbandymas (kalbos nemokėjimas ribojo galimybes daugiau sužinoti ir išmokti). Tačiau darbas viename iš geriausiai vertinamų restoranų davė man puikią galimybę susipažinti su kitos šalies maisto kultūra, gamybos ypatumais, įgyti praktinių profesinių įgūdžių. Ši kelionė atskleidė mano stipriąsias ir silpnąsias puses. Kiekviena patirtis yra neįkainojama, ši - ne išimtis. Buvo smagu, kad restorano vadovybė leido išbandyti save skirtingose cechuose. Tokios stažuotės padeda įvertinti savo galimybes ir siekti užsibrėžtų tikslų.“

David: „Esu patenkintas, kad man suteikė galimybę stažuotis Prancūzijoje. Stažuotėje supratau, kad integruotis į visiškai svetimą visuomenę nėra lengva. Nemokėjau kalbos, todėl buvo sunku bendrauti su bendradarbiais, vietiniais gyventojais. Nors stažuotėje iškilo sunkumų, bet galiu drąsiai teigti, kad daug pamačiau ir patobulinau savo įgytas žinias. Iš stažuočių ir mainų programų, kuriose dalyvavau, Prancūzija labiausiai sužavėjo.“

Edgar: „Stažuotėje daug ką išmokau, gavau be galo daug patirties, malonūs žmonės, gražus ir labai jaukus miestas. Išmoktus patiekalus bei patirtį tikrai pritaikysiu Lietuvoje.“

Tomaš: „Ką aš galiu pasakyti... Strasbūras yra labai gražus ir nuostabus istorinis miestas. Žmonės Prancūzijoje gyvena savo ritmu, jie visada draugiški. Kalbant apie restoraną ,,Le Dix " - tai vieta, kurioje dirba draugiškas ir linksmas kolektyvas.“

Manfredas: „Kelionė į Strasbūrą man labai patiko. Pamačiau tvarkingą miestą, skirtingų tautybių žmones. Man tai buvo įdomi patirtis, kurią siūlyčiau patirti ir tau.“