Aplankyk mūsų facebook'e
Gobšumas ir pyktis – blogiausi patarėjai.
Publilijus Siras

Konditerijos tradicijos partnerių šalyse


Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas “Konditerijos tradicijos partnerių šalyse” Nr. LLP-LdV-IVT-2010-LT-0380, skirtas virėjo ir konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučio darbuotojo specialybių mokiniams.

Projekto rengėjas: Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.

Kiti siunčiantys partneriai:

Vilkijos žemės ūkio mokykla, Švenčionių profesinio rengimo centras.

Socialiniai partneriai Lietuvoje: UAB “Elguva” ir UAB “Kilnė”.

Priimantys partneriai užsienyje:  El Nou Portet restoranas (Ispanija),

IPSSAR “Fiippo Buscemi” profesinė mokykla (Italija),

CEFPPA profesinė mokykla (Prancūzija),

E.M.O. viešbučių ir turizmo profesinė mokykla (Turkija).

 

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

  • Susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius desertus ir konditerijos gaminius;
  • Susipažinti su naujausiomis technologijomis konditerijos gaminių ruošime, patiekime bei puošime;
  • Patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia konditerine įranga;
  • Įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje;
  • Tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje;
  • Įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti;
  • Praplėsti savo sociokultūrinį akiratį, pažinti priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai: Remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga “Konditerijos tradicijos partnerių šalyse”. Bus suorganizuotas sklaidos renginys, kurio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins konditerinius gaminius, vyks šių patiekalų degustavimas. Taip pat dalyviai pateiks gaminių receptus, kuriuos socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu. Projekto dalyviai gaus Europass mobilumo dokumentus. Ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.

Dalintis