Aplankyk mūsų facebook'e
Gera mintis, nesvarbu iš kur paimta, daug vertingesnė už kvailą savąją.
F. Lanot de Vajė

Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra - svetingumo pagrindas


Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla yra partnerė VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos parengtame Leonardo Da Vinci programos mobilumo projekte " LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233" "Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra - svetingumo pagrindas".

Projekto tikslas - suteikti galimybę moksleiviams atlikti praktiką Ispanijos ir Turkijos moderniose maitinimo ir aptarnavimo paslaugų įmonėse, mokymo įstaigose. Suteikti galimybę palyginti savo teorines ir praktines žinias su šių mokymo įstaigų pasiekimais, įgyti praktinių įgūdžių.

Mūsų mokyklos virėjo specialybės mokiniai Linas Bartkus 618 gr. ir Vidmantas Kukalis 618 gr. vyko į 3 savaičių stažuotę Turkijoje Rize provincijos nacionalinio švietimo direktorate 2009-09-20 - 2009-10-10.

Pagal sudarytą programą mokiniai dirbo tarptautiniam viešbučių tinklui "Dedeman" priklausančiame restorane, nacionalinio tipo restorane "Evvel Zaman", Rizės pramonės mokykloje kartu su mokiniais gamino turkiškus patiekalus, susipažino su maitinimo paslaugų teikiamomis naujovėmis ir aptarnavimo kultūra. Keli televizijos kanalai (CayTV, TNT, KackarTV) paruošė reportažus apie stažuotę Rize mieste.

Savaitgaliais buvo organizuojamos kelionės į kalnus, aplankytas arbatos muziejus ir romėnų pastatytos pilys.

Daugiau nuotraukų...

 

Mūsų mokyklos virėjo specialybės mokiniai Aivaras Bernotas 229 gr. ir Marius Kildišius 617 gr. vyko į 3 savaičių stažuotę Turkijoje Fetijos regione 2010-05-07 - 2010-05-28 d.. Mokiniai dirbo  4 žvaigždžių „Lykia Botanika“ viešbučio virtuvėje, restorane ir baruose. Dalyviai mokėsi naujų maisto ruošimo technologijų, receptūrų, nacionalinių patiekalų paruošimo ir patiekimo,  gilino užsienio kalbos žinias, susipažino su užsienio šalių istorija, kultūra, grožėjosi kraštovaizdžiu, aplankė Fetijos miestą, vyko laivu į kelionę 12 salų.

Daugiau nuotraukų...