Aplankyk mūsų facebook'e
Išsilavinimas yra tai, kas lieka, kai tu viską pamiršti.
B.F.Skineris

Stažuotė Italijoje


Erasmus+  Leonardo da Vinci mobilumo projektas Restoranų ir viešbučių darbuotojų praktinių gebėjimų ir darbo tarptautinėje komandoje įgūdžių tobulinimas“ Nr. 2014-1-LT01-KA102-000302

2014 m. spalio 31 – lapkričio 29 d. aštuoni mūsų mokyklos virėjo, konditerio ir viešbučio darbuotojo specialybės mokiniai  keturias savaites stažavosi Italijoje, PIETRE NERE viešbutyje. Dalyviai mėnesį dirbo ir tarptautinės profesinės patirties įgijo viešbutyje ir viešbučio restorane.

Dalyviai lankėsi San Giovanni profesinėje mokykloje, sūrio, alyvuogių, šampano daryklose, San Menaio, Vico miesteliuose.

Stažuotės dalyviai

Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla:

  • Ruslan Beinarovič – 233 gr.    
  • Evelina Mickevičiūtė – 923 gr.
  • Karina Chotinaitė – 923 gr,
  • Simona Zorytė – 213 gr.
  • Valdas Keršulis – 213 gr.
  • Brigita Vysocka – 632 gr.
  • Mantas Barkauskas – 612 gr.
  • Martynas Paulauskas – 622 gr.


Dalyvių įspūdžiai:

„Mano svajonė buvo aplankyti Italiją, taigi mano svajonė išsipildė.  Gavau puikią galimybę susipažinti su Italijos kultūra, tradicijomis, su itališka virtuve. Tie visi kalnai, jūra, gamta, ji tiesiog nereali. Mes vykom į stažuotę ne šiaip atostogauti, bet taip pat atlikinėti praktinius darbus. Taigi kaip esu konditere, tai gavau puikią galimybę gaminti konditerinius gaminius. Su mumis dirbo puikūs žmonės, mūsų šefas Mindaugas su mumis buvo labai draugiškas. Taigi jaunimas, jeigu pasitaiko tokia galimybe išvykti į stažuotę į Italiją arba į bent kuria kitą šalį, sutikite, tikrai nepasigailėsite būsite labai laimingi ir pilni įspūdžių“.

Brigita 632 gr.


„Galimybė dalyvauti stažuotėje Italijoj viešbutyje  "Pietre Nere", suteikė man daug naujų įspūdžių, išbandžiau daug  naujovių ir įgijau žinių . Susipažinau su Italijos kultūra, taip pat išbandžiau save savo profesijos srityje ir turėjau galimybę pamatyti virėjų profesijos darbą .Visada norėčiau grįžti atgal“.

Evelina Mickevičiūtė, 923 gr.

 

„Kelione į Italiją buvo nepakartojama, pilna įspūdžių. Susipažinau su nuostabiais žmonėmis, susipažinau su Italijos kultūra ir virtuve, atlikau praktikos darbų atitinkančių mano profesiją tai yra viešbučių darbuotoja. Pamačiau nuostabių Italijos gamtos vaizdinių. Lankėmės Italijoje esančioje profesinėje mokykloje, kurioje buvome aptarnaujami kaip aukščiausios klasės restorane. Ši kelione tikrai paliko neįkainojamų įspūdžių, kuriuos prisiminsiu visa gyvenimą“.

Karina Chotinaite. 923gr.

 

“Ši stažuotė Italijoje, mano atmintyje išliks tikrai ilgai. Jos metu turėjau galimybę susipažinti, ne tik su Itališka virtuve, bet ir pačiai šalimi. Dėka šefo Mindaugo, kuris Italijoje jau gyvena daugelį metų. Sužinojau daugelio patiekalų ruošimo paslapčių. Šefas supažindino su italų virtuvės skirtumais, kad vieni patiekalai būdingi pietų Italijoje, o kiti šiaurės. Tai pat, kad kiekvienas miestelis  turi savo patiekalų. Bei turėjome galimybę pamatyti kokie yra vietiniai patiekalai, kuriuos mus ruošti mokino vietinės moterys. Laisvalaikiu lankydavomės aplinkiniuose miesteliuose, kurie stebino savo grožiu. Neišdildomą įspūdį  paliko natūralios gamtos vaizdai, architektūros statiniai, kalnai.  Aplankėme vietines mokyklas, kuriuose ruošiami  virėjai. Galėjome palyginti mūsų ir jų mokyklas. Norėčiau padėkoti mokyklai, už suteikta galimybę išvykti į šiai stažuotę. Viešbučiui ,,Pietre Nere" ir šefui Mindaugui už tai, kad mus priėmė ir mokino Itališkos virtuvės receptų.“

Simona Zorytė, 213 gr.

 

Mano lydėta mokinių grupė maloniai nustebino savo motyvacija, noru pamatyti ir pažinti svečios šalies kultūros, tradicijų ir virtuves paslaptis .  Tai  puikūs mokiniai ir manau, kad jie ateityje neabejotinai taps puikiais savo srities profesionalais apie kuriuos mes dar išgirsimeJ

Darius Remeika, mokinius lydėjęs socialinis pedagogas.