Aplankyk mūsų facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Tarptautinė patirtis siekiant kokybės

logo


2017- 2018 m.m. net 50 mokinių ir 8 profesijos mokytojai turės galimybę stažuotis 7 Europos šalyse pagal Erasmus+ projektą „Tarptautinė patirtis siekiant kokybės“.

Vykdydami  Erasmus+ KA1 besimokančiųjų ir personalo mobilumo profesiniame mokyme projektą "Tarptautinė patirtis siekiant kokybės" Nr. 2017-1-LT01-KA116-034944 suteiksime galimybę pirminio profesinio mokymo lygmens mokiniams, profesijos mokytojams ir administracijos darbuotojams įgyti patirties tobulinant tarptautines profesines, sociokultūrines ir kalbines kompetencijas. Projektas prisidės prie Europos  ir LR profesinio mokymo bei 2015-2020 m. mokyklos tarptautiškumo strategijos tikslo įgyvendinimo- profesinio mokymo konkurencingumo, prieinamumo, kokybės ir tarptautiškumo didinimo.

 

Stažuotės mokiniams

ITALIJOJE, Foggia, New service   – 8 virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučių darbuotojo specialybių mokiniai. Trukmė 32 d., 2017 m. spalis-lapkritis.

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE, Londone, koledžas Docklands Academy, www.docklandsacademy.co.uk – 6 virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno specialybių mokiniai. Trukmė 32 d., 2016 m. lapkritis- gruodis.

DANIJOJE, Roskildėje, Zealand Business College, www.zbc.dk – 6 konditerio specialybės mokiniai. Trukmė 34 d., 2017-11-13 iki 2017-12-16.

VOKIETIJOJE, Duisburge, Kaufmannisches Berufskolleg Walther Rathenau, www.kbwr.de – 6 logiso specialybės mokiniai. Trukmė 32 d., 2018 m. vasaris.

DANIJOJE, Roskildėje, Zealand Business College, www.zbc.dk – 6 virėjo ir padavėjo/ barmeno specialybių mokiniai. Trukmė 34 d., 2018-02-19 iki 2018-03-24.

PRANCŪZIJOJE, Strasbūre, CEFPPA, www.cefppa.eu  – 6 virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno specialybių mokiniai. Trukmė 32 d., 2018 m. kovas.

JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE, Londone, Meridian Business School Ltd, www.mbslondon.org – 4 prekybos ir verslo skyriaus mokiniai. Trukmė 32 d., 2018 kovas.

Naujiena- KIPRAS, Larnakoje, MKC City College Larnaca, www.citycollege.ac.cy – 8 virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučių darbuotojo specialybių mokiniai. Trukmė 32 d., 2018 m. balandis.

 

Darbo stebėjimo vizitai mokytojams

VOKIETIJOJE, Duisburge, Kaufmannisches Berufskolleg Walther Rathenau, www.kbwr.de – 1 administracijos atstovas. Trukmė 4 d., 2017 m. spalis.

ISPANIJOJE, Sant Pere de Ribes, Fundacio Inform, www.inform.es – 2 prekybos ir verslo skyriaus profesijos mokytojos, Trukmė 7 d., 2017 m. balandis.

 

Darbo praktikos įmonėse vizitai mokytojams

LATVIJOJE, Rygoje, Riga Technical School of Tourism and Creative Industry, www.rtrit.lv – 2 kulinarijos, konditerijos profesijos mokytojos. Trukmė 14 d., 2018 m. balandis.

PRANCŪZIJOJE, Strasbūre, CEFPPA, www.cefppa.eu  –2 kulinarijos, konditerijos profesijos mokytojos. Trukmė 14 d., 2018 m. kovas.

 

Dėstymo vizitas

LATVIJOJE, Rygoje, Riga Technical School of Tourism and Creative Industry, www.rtrit.lv – 1 kulinarijos, konditerijos profesijos mokytoja. Trukmė 4 d., 2018 m. balandis.

 

Atvykstamasis dėstymo vizitas

JUNGTINĖ KARALYSTĖ, Londonas, TAVA restaurant, www.tavarestaurant.co.uk – 4 d. 1 restorano šefas atvyksta į VTPVM. 2018 m. balandis.

Pastaba. Vizitų datos bus tikslinamos.

 

Dalyvių atranka:

MOKINIAI norintys dalyvauti Erasmus+ atrankoje turi užpildyti ir projektų vadovei (313 kab.) pateikti šiuos dokumentus:

 

 

MOKYTOJAI norintys dalyvauti Erasmus+ atrankoje turi užpildyti ir projektų vadovei (313 kab.) pateikti šiuos dokumentus:

 

Atrankos kriterijai:

Motyvacija, noras tobulėti profesinėje srityje, socialiniai ir bendravimo užsienio kalba  gebėjimai.

Planuojamos atrankos:

  • Mokinių į Italiją ir darbuotojų – 2017 m. rugsėjį.
  • Mokinių į Jungtinę Karalystę (virėjai, konditeriai, padavėjai) ir Daniją (konditeriai)- 2017 m. spalį.
  • Mokinių į Vokietiją (logistai), Daniją (virėjai, padavėjai), Prancūziją (virėjai, konditeriai, padavėjai), Jungtinę Karalystę (smulkaus verslo paslaugų teikėjai, apskaitininkai), Kiprą (virėjai, konditeriai, padavėjai, viešbutininkai)- 2017 m. gruodį.

Atrankos datos bus tikslinamos.

Rugsėjo 2 sav. planuojamas Erasmus+ informacinis renginys.

 

Projektinė veikla vykdoma gavus Europos Sąjungos paramą pagal Erasmus+ programą, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.