Tapk fanu facebook'e
Viską, ką darai, reikia daryti gerai, net jei darai beprotybę.
H. de Balzakas

Stažuotė Danijoje

logo


2017 m. lapkričio 13 d. į Daniją Roskildės miesto Zealand Business College pagal Erasmus+ KA1 pagrindinio veiksmo profesinio mokymo mobilumo projektą „Tarptautinė patirtis siekiant kokybės“ Nr. 2017-1-LT01-KA116-034944 išvyko konditerių grupių mokiniai: Emilija Griškevičiūtė ir Karina Tomaševič iš 726 gr., Emilija Voišnis ir Greta Divonytė iš 725 gr., Lina Noreikaitė, Katryna Banel ir Judita Bitautaitė iš 717 gr., Ramunė Germanovičiūtė iš 737 gr., lydintis asmuo profesijos mokytoja metodininkė Zita Sprindienė.

Roskildė- Danijos miestas rytinėje Zelandijos regiono dalyje 30 km į vakarus nuo Kopenhagos. Moksleiviai atliks praktinį mokymą, susipažins ir gamins Danijos tradicinius konditerijos gaminius, išmoks juos dekoruoti ir pateikti, dirbs su šiuolaikine konditerijos įranga. Mokinės  apgyvendintos mokyklos bendrabutyje. Mokiniai domėsis kultūriniu - socialiniu Danijos gyvenimu, aplankys Kopenhagoje įdomias vietas ir muziejus, įgis konditerio profesinės patirties, tobulins ir gilins anglų kalbą ir įgis bendravimo įgūdžių. Roskildės miestelis žymus tuo, kad ten pastatyta pirmoji šalies krikščioniška katedra ir pirmoji karalių rezidencija, ten palaidoti visi karališkosios giminės nariai, net 39 Danijos karaliai ir karalienės. Taip pat šiame mieste vyksta šiaurės Europos muzikos festivaliai.

 

Mokinių atsiliepimai

Karina Tomaševič, 726 gr.:

Esu labai laiminga, kad turėjau tokią galimybę išvykti į Daniją su Erasmus+ programa. Gavau daug patirties, patobulinau savo įgūdžius. Išmokau nemažai naujų dalykų, pvz. daryti saldainius ir gaminti tortus. Jei dar pasitaikytų tokia proga, tikrai važiuočiau ir vėl.

 

Greta Divonytė, 725 gr.:

Labai džiaugiuosi, dėl gautos galimybės stažuotis Danijoje. Vis dar gyvenu tomis nuotaikomis. Išmokau labai daug konditerijos srityje, pradedant duonos kepimu ir baigiant marcipano modeliavimu. Labai džiugu, kad tokie projektai egzistuoja, nes jie padeda tobulėti ne tik kaip konditerijos specialistui, bet taip pat būdamas kitoje šalyje įgauni socialinių įgūdžių, tobulini anglų kalbą, susirandi naujų draugų, pamatai, kaip kitose šalyse mokosi tos pačios profesijos, susipažįsti su kitos šalies tradicijomis.

 

Judita Bitautaitė, 717 gr.:

34 dienos Danijoje buvo labai smagios, įdomios ir skirtingos. Būdama Danijoje išmokau daug ką gaminti naujo. Man labai patiko, kai gamindavome sunkesnį, sudėtingesnį gaminį, nes tada būdavo daug įdomiau dirbti, nes gali išmėginti tai, ką sunku yra padaryti. Būdavo kiekvienam kokio nors darbo, kad visi kažką išmėgintume. Mokytojai labai linksmi, pamokas padarydavo dar įdomesnes. Kiekvienas mokytojas savaip sugebėdavo padaryti, kad pamoka būtų įdomesnė. Esu patenkinta jog gavau galimybę pasimokyti Danijoje.

 

Emilija Griškevičiūtė, 726 gr.:

Danijoje labai patiko. Kiekvieną dieną per praktiką galėjau daug ko išmokti gaminti. Taip pat išmokau geriau suprasti ir kalbeti angliškai.

 

Ramunė Germanovičiūtė, 737 gr.:

Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę važiuoti į Danija. Išmokau daryti kietus saldainius, šokoladinius saldainius. Labai patiko tai, kad galėjome kepti skanias duonas ir sluoksniuotus tešlos pyragus. Labiausiai patiko, tai kad galėjau dirbti su marcipnau, jo buvo daug ir visur. Susipažinau su kita kultūra, jų gaminamais maisto patiekalais. Nors Danijoje klimatas yra vėsokas, bet žmonės visada yra besišypsantys ir šilti, labai noriai kalbantys angliškai. Jie noriai pataria ką galima aplankyti Danijoje, tokius muziejus, kaip "Nacionalis muziejus", "planetariuma", "blue planet" akvariuma", "H.K. Anderseno muziejus" kuriuos verta aplankyti. Ir dar kartą ten norisi sugrįžti.

 

Katryna Banel, 717 gr.:

Puikūs mokytojai ir puikiai organizuotas darbas. Labai įdomi praktika – gavau daug visokiariopos patirties, sužinojau daug naujovių. Su anglų kalba nebuvo jokių problemų, net jei kažko nesupranti iš karto, tau pasistengs paaiškinti. Ir buvo ne tik praktika – turėjome įdomias ekskursijas po Kopenhagą ir Roskildę. Apgyvendinimo sąlygos irgi puikios: gyvenamieji kambariai yra mokyklos pastate, laisvalaikiui yra sporto bei kino salės ir kompiuterinių žaidimų kambarys.

 

Emilija Voišnis, 725 gr.:

Tai buvo pačios geriausios mano 5 savaitės, praleistos Danijoje su Erasmus+ programa. Ši stažuotė parodė man daug naujų dalykų, tokių kaip darbas su marcipanu, jo pritaikymas įvairiuose gaminiuose, kietų saldainių gamyba ir jų formavimas, šokolado temperavimas, skonių eksperimentavimas. Taip pat mačiau daug įvairių spalvingų gatvių ir pastatų, todėl labai tikiuosi, jog tai buvo ne paskutinė mano kelionė su Erasmus+ programa.

 

Lina Noreikaitė, 717 gr.:

Labai džiaugiuosiu , kad turėjau tokią galimybę išvažiuoti į Daniją. Įgavau  daugiau patirties , patobulinau savo anglų kalbos žinias. Susipažinau su naujais žmonėmis ir  įsigijau naujų  draugų. Išmokau  gaminti  su marcipanu ir kitokius gaminius, susipažinau su kitokia kultūra, jų tradiciniais patiekalais. Pamačiau daugybę Danijos lankomiausių ir gražiausių  sostinės  vietų. Norėčiau grįžti atgal ir išmokti dar daugiau  šioje šalyje gaminamų desertų.