Aplankyk mūsų facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Stažuotė Italijoje

logo


2017 m. lapkričio 4 d - gruodžio 5 d.. į Italija FOGGIA miestą pagal Erasmus+ KA1 besimokančiųjų mobilumo profesiniame mokyme projektą „Tarptautinė patirtis siekiant kokybės“ Nr. 2017-1-LT01-KA 116-034944 išvyko 5 virėjų grupės mokiniai: Viktorija Kaliukevičiūtė 226gr., Evaldas Štramaitis ir Tomas Astrakov 636 gr., Dovydas Markovskis 625 gr., konditerio specialybės mokinė: Jelezaveta Čumačkova 725 gr., ir 2 viešbučio darbuojo specialybės mokinės: Viktorija Amosovaitė ir Honoranta Voitkevič 517 gr. Lydintis asmuo Evelina Klepikienė profesijos vyresnioji mokytoja.

Mokiniai apgyvendinti B&B TORRE DEL LAGO viešbutyje. Praktikos vietos parengtos skirtinguose Fogge mieto restoranuose, kuriose mokiniai atliekant praktinį mokymą, susipažins ir gamins klasikinius, Viduržemio virtuvės patiekalus, išmoks gaminti, patiekti, dekoruoti užkandžius, padažus, desertus, konditerinius gaminius. Domėsis kultūriniu - socialiniu Italijos gyvenimų. Svečių aptarnavimo specialybės mokinės susipažins su viešbučio darbo organizavimu, įgis kambarinės ir padavėjos darbe reikalingų įgūdžių

 

Mokinių atsiliepimai

Honorata Voitkevič, 517 gr.:

Labai džiaugiuosi dalyvavusi stažuotėje Italijoje. Labai daug sužinojau apie savo profesiją. Igijau labai daug naudingos praktikos kaip viešbutininkė. Atlikau praktiką "Torre del Lago" viešbutyje. Taip pat dirba kaip padavėja "Eco del Mare" restorane. Susipažinau su Italijos kultūra, kalba bei tradicijomis.

 

Viktorija Amosovaitė, 517 gr.:

Dirbau Vico Del Gargano mieste, restorane „Mucca Pazza“. Restorane dirbau padavėja. Projekto metu įgavau geresnius anglų kalbos įgūdžius. Susipažinau su italų kultūra. Praktika patiko. Dirbau su nuostabiais bei be galo linksmais italais.

 

Jelizaveta Čumačkova, 725 gr.:

Dirbau Vico Gargano mieste , „Pizzicato Bar“ restorane, atlikau konditerės praktiką. Apie šį restoraną žino dauguma Europos šalių, dėl savo kokybės ir skanių desertinių gaminių. Pradirbus mėnesį aš įgijau daug žinių apie desertus ir kaip juos daryti. Dirbau su nuostabia komanda. Nors aš nekalbėjau itališkai, o jie labai mažai angliškai, sugebėjo mane palaikyti ir išaiškinti viską. Aš esu labai patenkinta šia stažuote.

 

Greta Jelenskytė, 616 gr.:

Įgavau patirties dirbdama kartu su mokytoja Michela ir po pietų restorane. Labai patiko Italija kaip šalis, o nelabai patiko italų nepunktualumas.

 

Tomas Astrakov, 636 gr.:

Noriu pradžioje pasidalinti įspūdžiais apie Italijos gamtą. Išėjus iš oro uosto pajutau Italijos gaivų ir sausą orą. Buvo labai šilta, būtent tai mane įkvėpė žengti toliau ir susipažinti su Italija. Mane labai nustebino žmonių mandagumas ir geranoriškumas mums padėti. Kiekvienas italų patiekalas žavėjo savo išvaizda ir skoniu. Norėjosi ragauti vis daugiau ir daugiau. Kiekvienas italų patiekalas buvo gaminamas su meile. Na ir atėjo diena kai reikėjo susipažinti su savo darboviete. Restorane " Eco Del Mare" mano darbovietėje mane priėmė šiltai, jie buvo pasiruošę padėti ir pamokyti iš naujo, jeigu kažkas nesigaudavo. Buvo daug įvairių pažintinių ekskursijų kurios man padėjo geriau pažinti Italijos šalį ir kultūrą. Ši patirtis mane paskatino tęsti virėjo karjerą ir tobulėti šioje srityje. Aš džiaugiuosi, kad susipažinau su Italija ir jeigu kada turėsiu galimybę grįžti ten ir galbūt netgi kurtis gyvenimą ten, tai su mielu noru tai padarysiu. Už visa tai aš esu be galo dėkingas Erasmus + komandai ir savo mokyklos mokytojams bei vadovams, kad man suteikė tokią galimybę.

 

Evaldas Štramaitis, 636 gr.:

Esu labai patenkintas, kad vykau į šią nuostabią šalį. Man labai patiko ,kad buvo daug komandinio darbo darbe ir viešbutyje. O kai atvykau į darbo vietą, buvau nustebęs ,nes tokių mielų , draugiškų žmonių dar nebuvau sutikęs. Man darbas sekėsi puikiai , dirbau karštųjų patiekalų ceche. Susipažinau su tos šalies maisto kultūra, gaminau įvairiausius patiekalus. Man tai labai labai patiko . Taip pat pamačiau nuostabią šalį Italiją . Šios šalies kraštovaizdis nepaprastas , vien tik kalnai daug ką pasako, o kai pamačiau senamiestį, dar labiau įsitikinau, kad pakliuvau ten kur ir norėjau. Aš esu labai patenkintas, kad pasirinkau būtent šią šalį, nes tai nuostabi, graži, kupina įspūdžių šalis . Labai džiaugiuosi, kad susipažinau su šios šalies maisto kultūra, kraštovaizdžiu, papročiais. Ir dar labai džiaugiuosi, kad mane pakvietė padirbėti restorane kur aš dirbau, labai laukiu kol vėl pamatysiu tuos draugiškus, nuostabius darbdavius, kurie sukėlė tik šypseną. Labai džiugu, kad man teko aplankyti tokią nuostabią šalį.