Surask mus Facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Vizitas Latvijoje

logo


Pagal „Erasmus+” programą, besimokančiųjų mobilumo projektas “Tarptautinė patirtis siekiant kokybės” Nr. 2017-1-LT01-KA116-034944 šį pavasarį iš Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos turėjo dar vieną kryptį – į dėstymo vizitą Latvijoje, Rygos profesinio mokymo centre „Rigas Tūrisma un radošas industrijas technikums“ 2018 m. balandžio 18-21 dienomis buvo nuvykusi profesijos mokytoja ekspertė Vida Bingelytė. Vizito tikslas – dviejų dienų seminaras „Pavasario meniu užkandžiai“. Seminaro uždaviniai: pasidalinti metodine bei profesine patirtimi, kurią galima būtų pritaikyti Virėjo profesinio mokymo programose, pagaminti šaltuosius, karštuosius užkandžius bei desertus  ir juos apipavidalinti, degustuoti ir aptarti.

Pirmosios dienos seminaro užsiėmimuose dalyvavo 15 dalyvių ir buvo gaminama „Užkandis iš jaučio liežuvio su svogūnų, baravykų ir graikinių riešutų įdaru“, Daržovių ir mozzarella sūrio keksiukai su padažu“, „Avokadų ir citrinų desertas“. Antrąją dieną dalyvių buvo dvigubai daugiau ir buvo gaminama „Žuvies suktinukai su česnakinių špinatų-majonezo padažu“, „Vištienos suflė su aštriu džiovintų slyvų padažu“, „Citrusinių vaisių putėsiai virš dekoracijos (formavimo ypatumai)“.

Mokytoja Vida, paklausta kaip sekėsi, su džiaugsmu pasidalijo įspūdžiais: „Kai pamačiau, kad į antros dienos seminaro užsiėmimus atvykusių dalyvių skaičius išaugo dvigubai, labai apsidžiaugiau tokiu susidomėjimu, o kai seminaro dalyviai vienas po kito ėmė užrašinėti savo e-pašto adresus, prašydami atsiųsti receptūras ir technologijos aprašus, pasijutau labai gerai įvertinta.“

Laisvu nuo mokymų metu, mokytoja apžiūrėjo mokyklą, stebėjo renginio „Profesijos dienos“ konkursus ir uždarymo ceremoniją, aplankė jauno šefo įkurtą restoraną „Entresol“, miesto centrą bei senamiestį.

„Vizitas ypatingas tuo, kad buvo aktyvus bendravimas su bendraminčiais ir kolegomis, o įgautą profesinę, kultūrinę bei socialinę patirtį bus galima pritaikyti savo tiesioginiame darbe“ – apibendrino mokytoja Vida.

Pagal „Erasmus+” programą, besimokančiųjų mobilumo projektas “Tarptautinė patirtis siekiant kokybės” Nr. 2017-1-LT01-KA116-034944 šį pavasarį iš Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos turėjo dar vieną kryptį – į dėstymo vizitą Latvijoje, Rygos profesinio mokymo centre „Rigas Tūrisma un radošas industrijas technikums“ 2018 m. balandžio 18-21 dienomis buvo nuvykusi profesijos mokytoja ekspertė Vida Bingelytė. Vizito tikslas – dviejų dienų seminaras „Pavasario meniu užkandžiai“. Seminaro uždaviniai: pasidalinti metodine bei profesine patirtimi, kurią galima būtų pritaikyti Virėjo profesinio mokymo programose, pagaminti šaltuosius, karštuosius užkandžius bei desertus  ir juos apipavidalinti, degustuoti ir aptarti.

Pirmosios dienos seminaro užsiėmimuose dalyvavo 15 dalyvių ir buvo gaminama „Užkandis iš jaučio liežuvio su svogūnų, baravykų ir graikinių riešutų įdaru“, Daržovių ir mozzarella sūrio keksiukai su padažu“, „Avokadų ir citrinų desertas“. Antrąją dieną dalyvių buvo dvigubai daugiau ir buvo gaminama „Žuvies suktinukai su česnakinių špinatų-majonezo padažu“, „Vištienos suflė su aštriu džiovintų slyvų padažu“, „Citrusinių vaisių putėsiai virš dekoracijos (formavimo ypatumai)“.

Mokytoja Vida, paklausta kaip sekėsi, su džiaugsmu pasidalijo įspūdžiais: „Kai pamačiau, kad į antros dienos seminaro užsiėmimus atvykusių dalyvių skaičius išaugo dvigubai, labai apsidžiaugiau tokiu susidomėjimu, o kai seminaro dalyviai vienas po kito ėmė užrašinėti savo e-pašto adresus, prašydami atsiųsti receptūras ir technologijos aprašus, pasijutau labai gerai įvertinta.“

Laisvu nuo mokymų metu, mokytoja apžiūrėjo mokyklą, stebėjo renginio „Profesijos dienos“ konkursus ir uždarymo ceremoniją, aplankė jauno šefo įkurtą restoraną „Entresol“, miesto centrą bei senamiestį.

„Vizitas ypatingas tuo, kad buvo aktyvus bendravimas su bendraminčiais ir kolegomis, o įgautą profesinę, kultūrinę bei socialinę patirtį bus galima pritaikyti savo tiesioginiame darbe“ – apibendrino mokytoja Vida.