Surask mus Facebook'e
Gera mintis, nesvarbu iš kur paimta, daug vertingesnė už kvailą savąją.
F. Lanot de Vajė

Tarptautinė patirtis tobulinant būsimų turizmo darbuotojų profesines kompetencijas


Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas “Tarptautinė patirtis tobulinant būsimų turizmo darbuotojų profesines kompetencijas“ Nr. LLP-LdV-IVT-2011-LT-0537, skirtas virėjo ir konditerio, padavėjo-barmeno, viešbučio darbuotojo specialybių mokiniams.

Po 5 Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokinius ir 3 Šiaulių profesinio rengimo centro mokinius turės galimybę 4 savaites stažuotis Ispanijoje, Prancūzijoje arba Austrijoje.

Projekto rengėjas: Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.

Kiti siunčiantys partneriai:

Šiaulių profesinio rengimo centras

Socialiniai partneriai Lietuvoje: viešbučiai „Radisson Blu Hotel Lietuva“ ir „Holiday Inn Vilnius“

Priimantys partneriai užsienyje:

„El Nou Portet“ restoranas (Ispanija),

Viešbučių mokykla „Les Petites Bruyeres“ (Prancūzija),

Zalcburgo Bad Hofgastein turizmo mokykla (Austrija).

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

  • Susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius tradicinius priimančių partnerių patiekalus;
  • Susipažinti su naujausiomis technologijomis maisto ruošime, patiekime bei puošime;
  • Patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įranga;
  • Įgyti patirties dirbant tarptautinėje komandoje;
  • Tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje;
  • Įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti;
  • Praplėsti savo sociokultūrinį akiratį, pažinti priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai: Remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga “Tradiciniai Ispanijos, Prancūzijos, Austrijos patiekalai ir aptarnavimo kultūra”. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus pravestas seminaras kitų panašaus profilio mokyklų mokytojams ir mokiniams, kurio metu mokiniai pristatys šių šalių virtuvę ir išmokys pasigaminti kiekvienos šalies po 1 tradicinį patiekalą. Bus suorganizuotas sklaidos renginys, kurio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius ispaniškus, prancūziškus ir austriškus patiekalus, vyks šių patiekalų degustavimas. Taip pat dalyviai pateiks gaminių receptus, kuriuos socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu. Projekto dalyviai gaus Europass mobilumo dokumentus. Ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.