Aplankyk mūsų facebook'e
Gera mintis, nesvarbu iš kur paimta, daug vertingesnė už kvailą savąją.
F. Lanot de Vajė

Turizmo darbuotojų kvalifikacija formuoja šalies įvaizdį


Laimėtas mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektas “Turizmo darbuotojų kvalifikacija formuoja šalies įvaizdį“ Nr. LLP-LdV-IVT-2012-LT-0781, skirtas pirminio profesinio mokymo lygmens moksleivių virėjų,konditerių, padavėjų-barmenų, viešbučių darbuotojų profesinių kompetencijų tobulinimui.

Dalyviai: 4 Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos mokiniai ir po 2 mokinius iš Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro turės galimybę 4 savaites stažuotis Italijoje ir Prancūzijoje.

Projekto rengėjas: Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.

Kiti siunčiantys partneriai:

  • Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras,
  • Utenos regioninis profesinio mokymo centras.

Socialiniai partneriai Lietuvoje:

  • viešbutis "Radisson Blu Hotel Lietuva"
  • Forum Palace restoranas "Terrazza"

Priimantys partneriai užsienyje:

  • CEFPPA profesinė mokykla (Prancūzija) ir
  •  viešbutis PIETRE NERE S.R.L. (Italija).

Stažuotės laikas:

  • Prancūzijoje 2013-03-01 iki 2013-03-29,
  • Italijoje 2013-04-07 iki 2013-05-05.

Stažuočių metu dalyviai turės galimybę:

susipažinti ir išmokti gaminti, serviruoti, puošti bei patiekti įvairius tradicinius priimančių partnerių patiekalus; susipažinti su naujausiomis technologijomis maisto ruošime, patiekime bei puošime; patobulinti savo įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įrangą;  įgyti patirties dirbti tarptautinėje komandoje; tobulinti užsienio kalbos įgūdžius profesinėje veikloje; įgyti pasitikėjimo savimi, savo sugebėjimais, siekti žinių ir noro tobulėti; praplėsti savo sociokultūrinį akiratį pažįstant priimančios šalies kultūrą, papročius, tradicijas.

Projekto nauda ir rezultatai:

  1. Aukštesnės kvalifikacijos, konkurencingi ir tenkinantys darbo rinkos poreikius virėjo, konditerio, padavėjo-barmeno ir viešbučių specialybės darbuotajai;
  2. įvykdžius projektą, remiantis dalyvių įgyta patirtimi, bus parengta metodinė medžiaga „Tradiciniai Prancūzijos ir Italijos patiekalai ir aptarnavimo kultūra“;
  3. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus pravestas seminaras kitų panašaus profilio mokyklų mokytojams ir mokiniams, kurio metu mokiniai pristatys šių šalių virtuvę ir išmokys pasigaminti kiekvienos šalies po 1 tradicinį patiekalą.
  4. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykloje bus organizuotas sklaidos renginys, kuriame dalyvaus visi siunčiantys ir socialiniai partneriai. Renginio metu mokiniai demonstruos įgytus praktinius įgūdžius, gamins tradicinius prancūziškus ir itališkus patiekalus, vyks šių patiekalų degustavimas. Taip pat dalyviai pateiks gaminių receptus, kuriuos  socialiniai partneriai galės pritaikyti savo meniu.
  5. ketiname kai kuriuos išmoktus stažuočių metu patiekalus įdiegti į mokyklos valgyklos meniu.
  6. projekto dalyviai gaus Europass dokumentus.
  7. ši stažuotė bus įskaityta kaip mokomosios programos dalis.

 

 

Mokiniai bus atrenkami pagal šiuos kriterijus:

profesines žinias, praktinius įgūdžius, gebėjimą atstovauti mokyklą, šalį ir save užsienio šalyje, gebėjimą prisitaikyti, komunikabilumą, komunikacinius įgūdžius užsienio kalba (anglų), visuomeninę veiklą, asmenines savybes (pareigingumą, darbštumą, lankstumą).

Lapkričio mėn. vyks dalyvių atranka.

Tiksli data bus paskelbta mokyklos internetiniame tinklalapyje ir mokyklos skelbimų lentoje. Mokiniai, norintys dalyvauti projekto dalyvių atrankoje, projekto vadovei turės pateikti prašymus su grupių vadovų rekomendacija. Atrankos metu potencialūs projekto dalyviai bus supažindinti su projektu, turės pildyti anketą ir dalyvauti individualiame pokalbyje su atrankos komisija. (Tiksli data bus paskelbta vėliau).