Aplankyk mūsų facebook'e
Tu matai daiktus ir sakai - "Kodėl?" O aš matau daiktus kurių niekad nebuvo ir sakau - "Kodėl ne?
Bernardas Šo

Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse Nr. LLP-LdV-IVT-2007-LT-0027


Šis švietimo paramos fondo Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektas "Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse" skirtas pirminio profesinio lygmens moksleiviams, kurie mokosi virėjo- kepėjo ir padavėjo- barmeno specialybių.

Projekto rengėjas- Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.

Kiti siunčiantys partneriai- Vilkijos žemės ūkio mokykla ir Balbieriškio žemės ūkio mokykla.

Socialiniai partneriai Lietuvoje: UAB "Taurakalnis", "Radisson SAS Astorija", "Reval Hotel Lietuva", UAB "Centrum".

Priimantys partneriai užsienyje:

  • restoranų tinklo "La Tasca" restoranai E1 Nou Portet ir Piccolo Mondo Ispanijoje;
  • Techniki Scholi Makarios IIIAgiou Gennadiou 70, 2054 Nicosia, Cyprus;
  • Koulutuskeskus Salpaus koledžas Suomijoje;
  • Rauma videregaende skole Norvegijoje.

Ispanijoje dalyviai stažuosis 6 savaites, kitose šalyse- po 3 savaites:

Pagrindinis projekto tikslas- ugdyti pirminio profesinio lygmens moksleivių - būsimų virėjų- kepėjų ir padavėjų- barmenų siekį tobulinti profesinę kompetenciją ir profesinius įgūdžius bei galimybę ateityje integruotis į konkurencinę Lietuvos ir ES darbo rinką.

Stažuočių metu moksleiviai turės galimybę dirbti užsienio šalių mokyklų laboratorijose ir įmonėse, kur jie:

  • susipažins ir išmoks gaminti, serviruoti bei patiekti užsienio šalių žuvies ir jūros gėrybių patiekalus;
  • įgys įgūdžių dirbant su naujausia virtuvės įranga, atitinkančia ES standartus;
  • dirbs tarptautinėje komandoje;
  • pristatys priimantiems Lietuvą ir lietuviškus žuvies patiekalus;
  • patobulins šnekamosios ir specialybės anglų kalbos įgūdžius bei šiek tiek pramoktų specialybės bei mandagumo frazių priimančių šalių kalbomis;
  • įgys pasitikėjimo savo jėgomis, žinių siekimo ir noro tobulėti.

Projekto nauda ir rezultatai- stažuočių metu įgyta patirtis, surinkta vaizdinė medžiaga bus panaudota parengti lankstinukui "Žuvies ir jūros gėrybių patiekalai" lietuvių ir anglų kalbomis. Jie bus išplatinti mokykloms partnerėms, socialiniams ir priimantiems partneriams. Taip pat bus parengta metodinė medžiaga moduliui apie žuvies ir jūros gėrybių patiekalų ruošimą, serviravimą ir pateikimą (receptai, nuotraukos, užduotys). Bus surengtas projekto pristatymas siunčiančiųjų mokyklų bendruomenėms ir socialiniams partneriams. Projekto dalyviai gaus Europass mobilumo dokumentus. Stažuotė bus užskaityta kaip mokomosios programos dalis.