Tapk fanu facebook'e
Sėkmė dažniausiai aplanko tuos, kurie meta iššūkį ir veikia. O nedrąsiems, nuolatos bijantiems pasekmių, ji retai teatsisuka.
J.Nehru

Stažuotė Ispanijoje


Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektas
"Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse"
Nr. LLP-LdV-IVT-2007-LT-0027,

2007 m . lapkričio 07 - gruodžio 15 d. 4 mūsų mokyklos mokiniai, bei partnerių Vilkijos žemės ūkio mokyklos ir Balbieriškio Mykolo Jeronimo Krupavičiaus žemės ūkio mokyklos po 2 mokinius, stažavosi El Nou Portet restorane, Ispanijoje, Alicante regione. Galimybę mokiniams atlikti praktiką suteikė restorano savininkas Jose Calvo Agremano.

Mūsų mokyklą atstovavo mokiniai: Andrej Artisiuk, Julija Čiurilova, Rūta Girniūtė ir Olga Volkova.

Stažuotės metu mokiniai ruošė, mokėsi doroti, patiekti įvairius žuvies ir jūros gėrybių, bei tradicinius ispaniškus, bei Viduržemio šalių patiekalus, susipažino su žuvies ir jūros gėrybių tradicijomis ir galimybėmis Ispanijoje. taip pat įgijo profesinės ispanų kalbos vartojimo įgūdžių. Mokiniai stažavosi 6 savaites, todėl tai buvo gera savarankiškumo mokykla.

Mokiniai surinko daug profesinės medžiagos apie žuvies ir jūros gėrybių patiekalų ruošimą, serviravimą, pateikimą, prieskonių, padažų, garnyrų bei gėrimų parinkimą. Išmoko gaminti ir užsirašė ispanų bei kitų Viduržemio šalių žuvies ir jūros gėrybių patiekalų receptų, pagamintų patiekalų nuotraukų.

Kultūrinio parengimo metu moksleiviai aplankė festivalį "Fiestas de Moros y Christianos", stebėjo įspūdingą flamenco pasirodymą Valencijoje, lankėsi vyno daryklose.

Mokiniai turėjo galimybę aplankyti turizmo profesinio rengimo centrą - CdT Centre de Turisme Denia, kuriame centro direktorius Jose J.Vidal Gomez supažindino su Ispanijos profesinio rengimo sistema, parodė mokyklos laboratorijas, auditorijas.

Stažuotės pabaigoje moksleiviams buvo įteikti restorano El Nou Portet sertifikatai. Baigiamojo renginio metu bus įteikti Europass dokumentas.