Aplankyk mūsų facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Stažuotė Norvegijoje


Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektas
"Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse"
Nr. LLP-LdV-IVT-2007-LT-0027,

 

2008 m. kovo 31 - balandžio 20 d. 10 mokinių stažavosi Andelsnes miestelyje, Rauma profesinėje mokykloje, Norvegijoje. 8 mokiniai iš mūsų mokyklos bei po 2 mokinius iš partnerių Balbieriškio Mykolo Jeronimo Krupavičiaus žemės ūkio mokyklos ir Vilkijos žemės ūkio mokyklos. Mūsų mokyklą atstovavo: A. Aleksejeva, V. Dereviaškinas, N. Adamovič,V. Gaidelytė, I. Antanavičiūtė, J. Viniarskytė. O visus mus lydėjo ir stažuotėje morališkai palaikė geografijos vyr. mokytoja Aida Baliukevičienė.

Praktikos metu buvome suskirstyti poromis, aštuoni iš mūsų stažavosi keturiuose Molde miestelio restoranuose, o du mokiniai - Alesund miestelio viešbučio restorane. Ten galėjome stebėti ir patys dalyvauti žuvies bei jūros gėrybių apdorojimo, gaminimo bei patiekimo darbų procesuose. Taip pat buvome supažindinti su tradiciniais, labiausiai paplitusiais žuvies ir jūrų gėrybių patiekalais, jų patiekimo būdais, labiausiai naudojamais prieskoniais, garnyrais. Turėjome galimybę ir patys tai išbandyti - paruošti bei degustuoti. Stažuotė mums buvo labai naudinga, ne tik profesiniu atžvilgiu, bet ir socialiniu. Tokiu būdu, susiradome nemažai naujų draugų, turėjome galimybę lavinti šnekamosios, profesinės anglų kalbos įgūdžius.

Žinoma, mes turėjome keletą ir laisvų dienų : Taigi, laisvą laiką praleidome turiningai - domėjomės Norvegijos kultūra, papročiais, aplankėme Romsdalen liaudies muziejų, kuris, beje, labai panašus į mūsų liaudies buities muziejų, Bud žvejų miestelį, su esančia gynybine tvirtove. Kadangi, Norvegijoje buvome apsupti didingų fiordų, tai galėjome slidinėti kalnuose ir grožėtis nuostabia gamta. O kad nieko nepamirštume - pildėme dienoraštį ir rinkome profesinę medžiagą, receptus.

Stažuotės pabaigoje, iškilmingame vakarėlyje mums buvo įteikti sertifikatai, o sugrįžus gausime ir Europasus, kurie mums pravers tolimesniame profesiniame darbe.