Aplankyk mūsų facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Stažuotė Suomijoje


Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektas
"Žuvis ir jūros gėrybės Baltoskandijos ir Viduržemio šalių virtuvėse"
Nr. LLP-LdV-IVT-2007-LT-0027,

Stažuotėje Suomijoje, Lahti mieste, Koulutuskeskus Salpaus koledže dalyvavo šie moksleiviai:

  • Pavel Koncejalov - Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla
  • Ernest Skačkov - Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla
  • Vaida Bieliauskaitė - Vilkijos žemės ūkio mokykla
  • Gintarė Guobaitė - Balbieriškio Mykolo Jeronimo Krupavičiaus žemės ūkio mokykla

Moksleiviai stažuotę atliko Salpaus koledžo laboratorijose, savo specialybės sektoriuje. Susipažino su koledžo auditorijomis ir laboratorijomis. Įrengtos specializuotos laboratorijos kulinarijos ir konditerijos mokslams. Įrengtos atskiros patalpos patiekalų degustavimui. Moksleiviai dirbo bendroje komandoje su Suomių moksleiviais. Jie gamino įvairius žuvies ir jūros gėrybių patiekalus, tradicinius suomiškus patiekalus, atlikdavo pateiktas užduotis kartu degustuodavo ir tvarkydavo laboratorijas. Dalyviai buvo nuvykę į mokyklos padalinį. ten susipažino su lašišos dorojimo būdais, konservavimu.

Laisvalaikį dalyviai praleido vaikščiodami po Lahti miestą. Miestas Lahti nutolęs nuo sostinės Helsinkio 100 km. Miestas grasus savo kultūriniu ir sportiniu gyvenimu. Tai tarptautinis sportinių varžybų centras. "Aplankėme sporto muziejų, vaikščiojome po mieto parką, buvome ekskursijoje Helsinkyje. Bendravome su moksleiviais"