Surask mus Facebook'e
Gobšumas ir pyktis – blogiausi patarėjai.
Publilijus Siras

Žvėriena nuo medžioklės iki vaišių stalo


Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla vykdo Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektą "Žvėriena nuo medžioklės iki vaišių stalo", Nr.Lt/06/PL/1/0984.

Projekto partneriai Lietuvoje: Balbieriškio žemės ūkio mokykla, Dieveniškių žemės ūkio mokykla.

Socialiniai partneriai: UAB "Medžiotojų restoranas", UAB "Joniškio Audruvis", UAB "Andrejara" restoranas "Pegasus", UAB "Senasis lokys".

Užsienio partnerių šalys:

Projekto trukmė: 2006-06-01 - 2007-11-30.

Dalyvių skaičius: 28.

Stažuotės trukmė: 3 savaitės.

Tikslinė grupė: Maisto ruošimo darbuotojo bei padvėjo-barmeno specialybės moksleiviai.

Kontaktinis asmuo: Ramunė Vadeikytė

Projekto tikslas: susipažinti su medžioklės tradicijomis, įgyti žvėrienos patiekalų ruošimo, serviravimo ir patiekimo svečiams žinių ir įgūdžių.

Numatomi rezultatai: Patobulinti profesiniai įgūdžiai ir gebėjimai dirbant modernia technika ir šiuolaikiniais metodais tarptautinėje komandoje. Patobulinti užsienio kalbos žinios. Parengti leidinį 5 kalbomis "Žvėrienos patiekalai", kuriame bus aprašytos medžioklės tradicijos, pateikta žvėrienos patiekalų receptų, specialus žodynėlis. Šis leidinys bus naudojamas kaip mokomoji medžiaga ir viešbučių bei turizmo sektoriuje.