Aplankyk mūsų facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Žvėriena nuo medžioklės iki vaišių stalo


Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla vykdo Leonardo da Vinčio programos mobilumo projektą "Žvėriena nuo medžioklės iki vaišių stalo", Nr.Lt/06/PL/1/0984.

Projekto partneriai Lietuvoje: Balbieriškio žemės ūkio mokykla, Dieveniškių žemės ūkio mokykla.

Socialiniai partneriai: UAB "Medžiotojų restoranas", UAB "Joniškio Audruvis", UAB "Andrejara" restoranas "Pegasus", UAB "Senasis lokys".

Užsienio partnerių šalys:

Projekto trukmė: 2006-06-01 - 2007-11-30.

Dalyvių skaičius: 28.

Stažuotės trukmė: 3 savaitės.

Tikslinė grupė: Maisto ruošimo darbuotojo bei padvėjo-barmeno specialybės moksleiviai.

Kontaktinis asmuo: Ramunė Vadeikytė

Projekto tikslas: susipažinti su medžioklės tradicijomis, įgyti žvėrienos patiekalų ruošimo, serviravimo ir patiekimo svečiams žinių ir įgūdžių.

Numatomi rezultatai: Patobulinti profesiniai įgūdžiai ir gebėjimai dirbant modernia technika ir šiuolaikiniais metodais tarptautinėje komandoje. Patobulinti užsienio kalbos žinios. Parengti leidinį 5 kalbomis "Žvėrienos patiekalai", kuriame bus aprašytos medžioklės tradicijos, pateikta žvėrienos patiekalų receptų, specialus žodynėlis. Šis leidinys bus naudojamas kaip mokomoji medžiaga ir viešbučių bei turizmo sektoriuje.