Tapk fanu facebook'e
Jeigu į daiktus, kuriuos tu matei visą laiką, imsi žiūrėti atidžiau, lyg pirmą kartą, trokšdamas įžvelgti visas smulkmenas, tai pasirodys, kad tu jų ankščiau niekada nematei.
Ch.S.Puigas

Stažuotė Vokietijoje


Leonardo da Vinčio programos mobilumo projekto "Žvėriena nuo medžioklės iki vaišių stalo" Nr.Lt/06/PL/1/0984, stažuotė Vokietijoje

2006 m . spalio 4- 25 d. 12 mokinių stažavosi Chemnice, F+U Sachsen mokymo centre. Iš mūsų mokyklos bei partnerių Balbieriškio žemės ūkio mokyklos ir Dievaniškių žemės ūkio mokyklos važiavo po 4 mokinius. Mūsų mokyklą atstovavo 2 ir 3 kursų maisto ruošimo darbuotojo specialybės moksleiviai: Galina Filipovič, Valentinas Pobedonoscevas, Ilona Gaubšaitė ir Alina Plešak.

Stažuotė mokiniams buvo labai naudinga. Jie turėjo galimybę stebėti ir patys dalyvauti žvėrienos apdorojimo ir patiekalų ruošimo procese, susipažino su medžioklės tradicijomis ir galimybėmis Vokietijoje. Patys išbandė savo sugebėjimus šaudykloje. Jie taip pat įgijo profesinės vokiečių kalbos vartojimo įgūdžių. Ši stažuotė buvo gera savarankiškumo mokykla. Kadangi priimanti organizacija turi didelę projektinės veiklos patirtį, ten tuo pačiu metu stažavosi moksleiviai iš įvairių šalių: Lenkijos, Kinijos, Ispanijos. Taigi mūsų mokiniai galėjo užmegzti draugiškus ryšius su kitų šalių savo specialybės moksleiviais.

Prieš vykstant į stažuotę moksleiviai gavo individualias užduotis, pildė dienoraštį ir surinko profesinę medžiagą apie medžioklės tradicijas ir galimybes Vokietijoje, skerdienų skirstymą, šaltų ir karštų žvėrienos patiekalų ruošimą, serviravimą ir pateikimą, prieskonių, padažų, garnyrų bei gėrimų parinkimą, užsirašė tradicinių vokiškų žvėrienos patiekalų receptų, parsivežė daug vaizdinės medžiagos.

Kultūrinio parengimo metu moksleiviai aplankė Drezdeną, Maiseno porceliano muziejų, mineralinio vandens įmonę.

Stažuotės pabaigoje moksleiviams buvo įteikti sertifikatai, o vėliau jie gaus ir Europasus.