Naujienos


2019-06-01

Gaminame su restorano šefais iš Italijos


Gegužės 28-29 d. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos viešbučių ir restoranų sektoriniame centre šeimininkavo restorano šefai iš Italijos. Apulijos regiono virėjų asociacijos nariai Mindaugas Lučka ir Giuseppe D‘errico vedė dviejų dienų praktinius mokymus tema „Žuvis ir jūros gėrybės“.

Mūsų mokyklos mokytojai ir mokiniai, svečiai iš Lietuvių namų ir Balsių progimnazijos bei Žirmūnų darbo biržos mokymo centro džiaugėsi galimybe gaminti kartu su italų šefais. Buvo pagaminta ir išragauta daug šaltų ir karštų užkandžių iš įvairių Italijos pietų regionui būdingų produktų: krevečių, aštuonkojų, sepijų, moliuskų, įvairių žuvų, pankolių, alyvuogių, pomidorų, itališkų bulvinių makaronų „nioki‘‘. Sunku viską ir išvardinti. Tai buvo gera pažintis su italų virtuve.

Džiaugiamės galimybe,kurią suteikia Erasmus+ programa. Jau antrus metus kviečiamės profesionalius šefus iš užsienio restoranų. Taip didelis skaičius mūsų mokyklos mokinių ir mokytojų bei mūsų socialinių partnerių gali pasisemti profesinės patirties, užmegzti partnerystės ryšius.

Šiais mokslo metais pagal Erasmus+ KA1 besimokančiųjų ir personalo mobilumo profesiniame mokyme projektą „Užsienyje įgytą patirtį pritaikyk Lietuvoje“ Nr. 2018-1-LT01-KA116-046788, Italijoje stažavosi 6 mokiniai ir 4 mokytojos. Vienas mokinys po stažuotės įsidarbino itališkame restorane, o į stažuotę vykusi mokytoja pradėjo mokytis italų kalbos. Tos pačios priimančios organizacijos „New service“ šefas atvyko pravesti mokymų į Lietuvą. Planuojame su šiuo partneriu bendradarbiauti ir ateityje, o po šių mokymų mokiniai ir mokytojai jau laukia kitų mokslo metų, kada galės teikti paraiškas vykti atlikti praktiką Italijoje.